Лидерите на 27-те държави дадоха зелена светлина за технологии по осигуряване на

...
Лидерите на 27-те държави дадоха зелена светлина за технологии по осигуряване на
Коментари Харесай

Емил Димитров: Отдавна трябваше да отпуснат средства за охраняване на границите

Лидерите на 27-те страни дадоха зелена светлина за технологии по осигуряване на българо-турската граница. Това ще разреши да се употребяват средства за укрепване на гранични огради, напомни водещият на " Пресечна точка " по Нова тв. 

Ситуацията разяснява някогашният екоминистър Емил Димитров: 

" Много разчитаме на Турция, а Турция има 4 млн. бежанци, в този момент ще има лични жители, които са като бежанци, тъй като са останали без жилища и ще търсят занаят. И в цялата тази обстановка, която им е доста сложна, Европейски Съюз не ги подкрепя с пари, те ще би трябвало да удържат не обещанието си към нас да продължат да пазят границите.

Ние би трябвало да се държим доста добре към Турция и в този момент ще забележим нашият жест дали ще бъде оценен. Що се отнася до спомагателната помощ, имаме потребност, ние сме първа и последна граница на Европейски Съюз. Който пристигна в България, той е влезнал в Европейски Съюз, това е проблем на целия Европейски съюз. Отдавна беше време да го схванат и да отделят тези пари, да се създадат тези уреди, ние да не командироваме непрекъснато хора, а може с термокамери за нощно виждане и защита да ги записваме още на непозната територия и към този момент до оградата да можем да ги възпираме. А всяка ограда може да бъде прескочена, то е ясно. "  
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР